Woeste Oekraïense fans vallen Kopenhagen-supporters aan
Denen rennen voor hun leven

Woeste Oekraïense fans vallen Kopenhagen-supporters aan

30-07-2014 23:45
3

Supporters van de Deense voetbalclub FC Kopenhagen zijn woensdag tijdens de wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk aangevallen door Oekraïense fans.

De Deense aanhangers klommen tijdens de rust over de hekken van de tribunes in Kiev om in veiligheid te komen. De start van de tweede helft moest door de rellen in het Olympisch Stadion een kwartier worden uitgesteld.

Wedden

Meer odds

De Oekraïense fans beweren geprovoceerd te zijn door de supporters van FC Kopenhagen, die met een Russische vlag zouden hebben gezwaaid. Uit boosheid hebben ze vervolgens de Deense vakken belaagd. De wedstrijd in de voorronde van de Champions League kon pas worden hervat toen de aanhang van Kopenhagen een veilige plek in het stadion had gekregen. Overigens werd in Kiev niet gescoord (0-0).

Mogelijk hebben ook de eerdere uitlatingen van FC Kopenhagen te maken met de woede bij de Dnjepr-fans. De Deense grootmacht wilde eigenlijk niet naar Oekraïne afreizen vanwege de oorlog die daar heerst.