Maher zinspeelt op revanche: Ik ben klaar voor een voortrekkersrol
"Ik moest daar aan wennen, maar voel me er inmiddels goed bij"

Maher zinspeelt op revanche: "Ik ben klaar voor een voortrekkersrol"

31-07-2014 08:53
4

Voor PSV en Adam Maher begint het seizoen donderdag met een wedstrijd tegen een Oostenrijkse tweedeklasser. De middenvelder is vastberaden om er een beter jaar van te maken dan zijn debuutseizoen. "Ik wil er alles uithalen wat er in zit."

De 21-jarige Maher kreeg in zijn eerste jaar in Eindhoven het nodige voor zijn kiezen. "Vorig seizoen was moeilijk, maar leerzaam", vertelt hij in Metro. "Ik begon meteen vanuit het EK, had geen vakantie. In die paar korte dagen was ik vooral bezig met mijn overgang naar PSV. Je hebt rust nodig om te presteren en die rust heb ik vorig seizoen geen moment gehad. Ik was niet vrij in mijn hoofd."

"Ik was vorig jaar te veel bezig met bijzaken en nu moet ik accepteren dat het team me nodig heeft op een andere positie", gaat de 'nummer tien' verder. "Maar ik moet beseffen dat ik nu bij een andere club speel die zonder 'tien' speelt. We spelen met twee aanvallende middenvelders en in dat systeem wordt er meer van me gevraagd. Ik moest daar aan wennen, maar voel me er inmiddels goed bij. Voor mij is het aantal doelpunten en assists niet belangrijk. Ik wil belangrijk zijn voor het team, ik ben klaar voor een voortrekkersrol."