'Eto'o geeft Ajax uiterlijk woensdag uitsluitsel, kans op komst is fifty-fifty'
Salarisplafond Amsterdammers is open te breken: "Voor sommige spelers een uitzondering maken"

'Eto'o geeft Ajax uiterlijk woensdag uitsluitsel, kans op komst is fifty-fifty'

11-08-2014 07:35
19

Woensdag is duidelijk of de Eredivisie er een nieuwe sterspeler bij heeft. Uiterlijk die dag geeft Samuel Eto'o uitsluitsel aan Ajax over zijn mogelijke komst. In Amsterdam schat men de kans op het aantrekken van de spits uit Kameroen 'fifty-fifty'.

Volgens de zaakwaarnemer van Eto'o staat de 33-jarige aanvaller nog steeds heel positief tegenover een overstap naar Ajax, meldt De Telegraaf. Daar doet zijn afwezigheid in Amsterdam tijdens Ajax-Vitesse niets aan af. De onthulling van de gesprekken tussen hem en Ajax zorgde voor enorm veel media-aandacht. Daardoor leek het Eto'o verstandiger in Parijs te blijven.

Toen voetbaldirecteur Marc Overmars en algemeen directeur Michael Kinsbergen met Eto'o hadden gesproken, hebben ze de kans op zijn komst op 'fifty-fifty' ingeschat. Het salarisplafond dat de Amsterdammers hanteren kan voor een probleem zorgen, omdat de lat op een miljoen euro ligt. "Maar voor sommige spelers moet je een uitzondering maken. Hij is bovendien transfervrij, dus we kunnen misschien wel iets doen", aldus Ajax-trainer Frank de Boer.