Eto'o schiet er hier 25 in, hij zou ook prima in het Ajax-systeem passen
Ten Cate zeer te spreken over oud-collega bij Barcelona

"Eto'o schiet er hier 25 in, hij zou ook prima in het Ajax-systeem passen"

12-08-2014 08:34
10

Henk ten Cate kan nog steeds niet geloven dat Samuel Eto'o serieus overweegt om bij Ajax te gaan spelen. De Kameroener sprak vorige week met een delegatie van de Amsterdamse club, maar hij heeft meer ijzers in het vuur.

Ten Cate werkte bij FC Barcelona met Eto'o samen. Hij zag de Kameroener twee weken geleden nog bij de afscheidswedstrijd van Deco. "Toen scoorde hij twee keer", vertelt Ten Cate in het Algemeen Dagblad. "Nee, over Ajax of het Nederlands elftal hebben we het niet gehad. Nooit eigenlijk."

Als Ajax er in slaagt Eto'o vast te leggen, haalt de club volgens Ten Cate een garantie voor doelpunten. "Die schiet er hier 25 in. Geen probleem. Hij zou ook prima in het Ajax-systeem passen, want spelen met buitenspelers is hij wel gewend in Barcelona. Oud? Dat lijkt me niet van toepassing. Hij maakt elk team beter. Ik geloof dat hij er een stuk of vijftien heeft gemaakt in de Premier League vorig jaar."

"Hij zou alleen voor Ajax kiezen als hij straalverliefd is op een Nederlandse", gist Ten Cate naar de redenen voor een mogelijke Ajax-transfer. "Toen ik het hoorde, dacht ik aan een grap. Ik geloof het eigenlijk nog steeds niet. Ik weet ook niet hoe fit hij is."