AZ'ers kennen belang: De mensen hier zien ons graag van Ajax winnen
Alkmaarders vol vertrouwen voor duel met Amsterdammers

AZ'ers kennen belang: "De mensen hier zien ons graag van Ajax winnen"

15-08-2014 15:24
2

De spelers van AZ kijken vol vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen Ajax. Volgens aanvaller Steven Berghuis kan het thuisvoordeel in het voordeel van de Alkmaarders werken.

Het Noord-Hollandse onderonsje is in Alkmaar vrijwel altijd een lastig te nemen horde voor Ajax en Berghuis rekent er dan ook dat de Amsterdammers ook nu punten gaan verspelen. "Wij spelen thuis altijd sterk. De tegenstanders moeten hier met knikkende knieën naar toe komen", laat hij weten aan RTV Noord-Holland. "De wedstrijd tegen Ajax is qua beleving de wedstrijd van het jaar, maar het is niet de belangrijkste."

Ook Markus Henriksen weet hoe wedstrijden tegen de landskampioen leven bij het Alkmaarse publiek. "De mensen hier zien ons graag van Ajax winnen. Als wij er vanaf het begin vol op gaan, dan zal het publiek ook achter ons gaan staan. Dan kunnen we het Ajax lastig maken."

Verschillen en overeenkomsten
AZ staat sinds dit seizoen onder leiding van Marco van Basten. Hoewel de samenwerking tussen de coach en spelersgroep nog maar net van start is gegaan, merkt Berghuis al verschillen met voorganger Dick Advocaat. "We trainen nu veel meer tactisch dan vorig seizoen. Maar er zijn ook overeenkomsten, Van Basten laat veel aan zijn assistent, Alex Pastoor, over. Die heeft echt de leiding op de training."