VP-INTERVIEW: De Boer moet kiezen richting 'PSV': Heb mijn ding gedaan
Lachertje van Ajax laat zien wel degelijk te kunnen verdedigen

VP-INTERVIEW: De Boer moet kiezen richting 'PSV': "Heb mijn ding gedaan"

18-08-2014 11:00
10

Als er één Ajacied is die een ander gezicht laat zien dan vorig seizoen is het Mike van der Hoorn. De verdediger maakt tijdens de eerste wedstrijden van het prille Eredivisie-seizoen een goede indruk. Hij heeft Frank de Boer en zijn criticasters laten zien dat hij wel degelijk kan verdedigen.

Wout Stravers
ALKMAAR

Tegen AZ (1-3) was Van der Hoorn in de lucht niet te kloppen. Ook in balbezit ging het na een moeizame openingsfase uitstekend. Maar vooral de kopkracht van de oud-speler van FC Utrecht viel op in het AFAS Stadion. "In de tweede helft kwam het aan op duelkracht en overleven. Dat is me op het lijf geschreven", blikt Van der Hoorn met VoetbalPrimeur terug.

Dat AZ vaak de lange bal hanteerde, speelde Van der Hoorn in de kaart. Hij kopte veel weg. "Dat is mijn kwaliteit en dat wilde ik ook laten zien. Het ging lekker. AZ heeft niet veel lange jongens voorin. Ze hebben die Henriksen, maar die is nog wel een koppie kleiner dan ik. Als die ballen dan bij mij komen, moet ik die duels winnen."

De lach is terug
Eigenlijk begon het seizoen al lekker toen hij na een paar weken trainen een mooi compliment van Frank de Boer kreeg. De Ajax-trainer zei dat Van der Hoorn niet één, maar wel twee of drie stappen vooruit was gegaan. "Dat geeft vertrouwen natuurlijk. Vertrouwen kan alles met je doen. Wat dat betreft is er wel een verschil met vorig seizoen. Nu ben je de man die in het eerste elftal staat. Daar draait het om, daar wil je deel van uitmaken. Daar knok ik voor. Ik heb dit wel gemist."

"Het is gewoon lekker om te spelen. Als je op de bank zit, moet je maandag weer keihard trainen om iets goed te maken. Nu kan ik op maandag uitlopen. Dat is ook weleens lekker. Ik hoop dat het vaker voor gaat komen", lacht Van der Hoorn, die weet dat hij aan de bal nog stappen moet maken. "Ik heb nog niet zoveel wedstrijden in Ajax 1 gespeeld. Ik weet dat sommige dingen beter kunnen. Maar dat wordt ook beter door te spelen. Maar ik merk dat ik wen aan het team en dat mijn kwaliteiten naar boven komen. Dat is lekker."

Duel met Veltman
Het slechte nieuws is dat WK-ganger Joël Veltman dit weekend zijn rentree maakte bij Jong Ajax en klaar lijkt voor een basisplaats tegen PSV. Heeft Van der Hoorn het gevoel dat hij er alles aan heeft gedaan om het De Boer lastig te maken in de keuze tussen hem en Veltman? "Ik heb mijn ding gedaan. Als de keuze straks op iemand anders valt zal ik me er niet bij neerleggen. Maar zover is het nog niet. We zien het volgende week. Ik leef van wedstrijd tot wedstrijd. Het is nu zaak om keihard te trainen en beter te worden."