De Boer blikt vooruit op 'PSV': Ze staan niet voor niets bovenaan
Ajax-coach ziet spelers terugkeren

De Boer blikt vooruit op 'PSV': "Ze staan niet voor niets bovenaan"

21-08-2014 16:35
15

Frank de Boer leeft met vertrouwen toe naar de kraker tussen Ajax en PSV. De coach van de Amsterdammers zag zijn ploeg de eerste twee competitiewedstrijden comfortabel winnen.

"Ik denk dat beide teams een goed gevoel hebben overgehouden aan de eerste twee wedstrijden", blikt De Boer vooruit in Ajax TV. "Dat nemen we mee naar komende zondag. Het wordt een open wedstrijd tussen twee teams die aanvallend willen spelen, denk ik. Ik heb er een goed gevoel over, maar dat wil niet zeggen dat je dat ook na de wedstrijd zal hebben. Maar ik denk dat we er klaar voor zijn.|

De Boer is onder de indruk van tegenstander PSV. "Ze staan niet voor niets bovenaan met negen goals uit twee wedstrijden. Dat zegt iets over de schotkracht en doeltreffendheid van PSV", aldus De Boer, die vorig seizoen thuis met 1-0 won van PSV en uit met liefst 4-0 verloor. "Het zijn altijd leuke wedstrijden. Vorig jaar hebben we twee verschillende wedstrijden gezien."

Ajax kan zondag weer beschikken over WK-ganger Joël Veltman en rechtsback Ricardo van Rhijn. Beide spelers maakten afgelopen weekend speelminuten bij Jong Ajax. "Ze hebben allebei een goede indruk achtergelaten. Joël wilde zelfs nog langer spelen, dat zag ik aan zijn gezichtsuitdrukking. Het is mooi dat ze terugkomen, maar ze moeten zich ook weer continu bewijzen. Het is goed dat er concurrentie is, dat het niveau opgevoerd moet worden om in de basis te komen. Ik ben een tevreden coach in dat opzicht."