Robben breekt lans voor Van Gaal: Man Utd kan een kwaliteitsinjectie gebruiken
"Ik hoop dat hij de tijd krijgt. Maar vaak is dat in Engeland niet het geval"

Robben breekt lans voor Van Gaal: "Man Utd kan een kwaliteitsinjectie gebruiken"

28-08-2014 08:21
1

Arjen Robben hoopt dat Louis van Gaal niet te snel wordt afgerekend voor de slechte start van Manchester United. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal ging deze week met zijn nieuwe club in de League Cup met 4-0 onderuit tegen derdedivisionist MK Dons. 

Robben breekt donderdag in De Telegraaf een lans voor Van Gaal. "Als je naar de geschiedenis bij Van Gaals clubs kijkt, zie je eigenlijk steeds hetzelfde", zegt de vleugelaanvaller. "Hij heeft tijd nodig. En United is op dit moment nou niet bepaald een team dat veel vertrouwen heeft. Van Gaal moet het na de afgelopen seizoenen weer helemaal opbouwen. Daar is hij de juiste persoon voor; misschien wel de best denkbare coach."

"Het probleem in de Premier League is dat elk duel een nieuw gevecht is. Dus zal het heel moeilijk worden. Ik hoop dat hij de tijd krijgt, maar vaak is dat in Engeland niet het geval. De druk neemt toe als je niet wint", weet de voormalig aanvaller van Chelsea.

"Als je echter realistisch naar de selectie kijkt, denk ik dat United een kwaliteitsinjectie kan gebruiken. Al houd ik er niet van om over andere clubs te praten. Maar ik denk dat iedereen kan zien dat het nog niet echt een stabiel team is", besluit Robben, die donderdagavond hoort of hij Europees voetballer van het jaar wordt.