PSV tegen 'Nederlands' Panathinaikos, Portugese verrassing en sterke Russen
Panathinaikos, Estoril en Dinamo Moskou tegenstanders in Groep E

PSV tegen 'Nederlands' Panathinaikos, Portugese verrassing en sterke Russen

29-08-2014 13:37
17

PSV is in de loting voor de groepsfase van de Europa League ingedeeld in Groep E. In die poule neemt de ploeg het op tegen Panathinaikos, Estoril en Dinamo Moskou. PSV stevende op een redelijke loting af, maar met Dinamo Moskou kwam de zwaarste tegenstander van pot 4 uit de koker.

Met Panathinaikos als tegenstander komt PSV een tweetal Nederlanders tegen. Bij de Grieken, die in een tweeluik door Standard Luik werden uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League, spelen Mendes da Silva en Ouasim Bouy. In de play-offs van de Europa League won de ploeg van trainer Yannis Anastasiou, voormalig speler van onder meer Ajax, eenvoudig van FC Midtjylland.

Bij Dinamo Moskou komt PSV vier oude bekenden tegen. Oud-spelers Balazs Dzsudzsak en Stanislav Manolev spelen er, maar ook Douglas en Alexander Büttner komen uit voor de Russen. Dzsudzsak speelde tussen 2008 en 2011 voor de Eindhovenaren, terwijl Manolev tussen 2009 en 2014 bij PSV actief was. Douglas en Büttner speelden eerder in de Nederlandse competitie voor FC Twente en Vitesse.

Dat het uit Portugal afkomstige Estoril zich voor de groepsfase van de Europa League heeft geplaatst, is enigszins verrassend. Pas in het seizoen 2011/2012 werd promotie naar de hoogste afdeling afgedwongen en vorig seizoen strandde de club op de laatste plaats in de groepsfase van de Europa League. Voor Estoril is dit het tweede seizoen in 'Europa'.

Voor het bereiken van de groepsfase doorliep PSV eerder dit seizoen al twee Europese rondes. In de derde voorronde was de ploeg van trainer Phillip Cocu over twee wedstrijden te sterk voor Sankt Pölten. De uit Oostenrijk afkomstige tegenstander werd twee keer verslagen: in Eindhoven met 1-0 en in Sankt Pölten met 2-3. In de play-offs van de Europa League velde PSV het vonnis over Shakhtyor Soligorsk. De Wit-Russen werden ook op twee nederlagen getrakteerd: in Nederland op 1-0 en in Wit-Rusland op 0-2.