Go Ahead dankt verdediger voor eerste zege in door kaarten ontsierd duel
Vriends maakt winnende doelpunt

29-08-2014 21:55

Go Ahead Eagles heeft vrijdag de eerste overwinning van dit seizoen gevierd. De ploeg van trainer Foeke Booy klopte Willem II met 1-0, door een doelpunt van Bart Vriends. De verdediger scoorde toen de Tilburgers net met tien man stonden. Vriends moest even later zelf ook met rood van het veld.

Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Jonas Heymans in de 55ste minuut. De Belgische verdediger van Willem II liep de doorgebroken Jules Reimerink op de hakken en moest van het veld. Amper tien minuten later buitte Go Ahead Eagles de overtalsituatie uit. Verdediger Vriends kopte de bal uit een hoekschop van Jop van der Linden via de vingertoppen van de grabbelende keeper Kostas Lamprou in het Tilburgse doel: 1-0.

Voor even was Vriends daarmee de gevierde man in de Adelaarshorst, maar de verdediger dupeerde zijn ploeg enkele minuten later door na een afgeslagen hoekschop een klap uit te delen aan aanvoerder Jordens Peters van Willem II. Op advies van zijn vierde man besloot scheidsrechter Reinold Wiedemeijer om de doelpuntenmaker met rood van het veld te sturen, waardoor beide ploegen numeriek weer in evenwicht waren. Aan de stand op het scorebord veranderde echter niets meer, al raakten Stijn Wuytens en Terell Ondaan namens Willem II beiden nog het aluminium.

Tot aan de rode kaart voor Heymans was het een gelijkopgaande wedstrijd in Deventer. Beide ploegen traden met één wijziging aan ten opzichte van vorige week. Bij Go Ahead Eagles raakte Lesly de Sa in de warming-up geblesseerd, waardoor Reimerink in de basis startte. Charlton Vicento nam bij Willem II de plaats over van Bruno Andrade, die in de gewonnen thuiswedstrijd tegen AZ (3-0) een kuitblessure had opgelopen. Het begin was veelbelovend in de de sfeervolle Adelaarshorst, waar beide clubs in het eerste kwartier de paal raakten.

Ondaan schoot de bal na een fraaie solo in de twaalfde minuut op de binnenkant van de paal, enkele minuten later deed Deniz Türüç dat aan de andere kant namens de thuisclub. Na die spetterende openingsfase zakte het spelniveau in de loop van de eerste helft terug. Go Ahead sloeg kort na rust toe, toen Willem II even was ontregeld door de rode kaart voor Heymans. Na twee ongelukkige nederlagen een een gelijkspel boekte de ploeg van Booy zo eindelijk de eerste zege van het seizoen. (ANP)