De Tien: topspelers die een transfer in rook zagen opgaan
Deadlineday leverde ook slachtoffers op

De Tien: topspelers die een transfer in rook zagen opgaan

02-09-2014 10:10
2

Het stikte de afgelopen maanden van de transfergeruchten. Welke topspelers leken nou écht te vertrekken, maar zagen een overgang uiteindelijk stranden? Een overzicht in 'De Tien' van vandaag.

Wilfried Bony (Swansea City)
De beresterke spits van Swansea City leek naar Tottenham Hotspur of Arsenal te verkassen, maar bleef uiteindelijk bij Swansea. De Ivoriaan kan dit seizoen proberen zijn doelpuntentotaal van 25 van vorig seizoen (over alle competities) proberen te verbeteren.

Arturo Vidal (Juventus)
De Chileen van de Oude Dame was de wensversterking van Manchester United. De club van trainer Louis van Gaal sprak ook uitvoerig met zijn zaakwaarnemer, maar van een afgeronde deal kwam het uiteindelijk nooit.

Mats Hummels (Borussia Dortmund)
De verdediger van de wereldkampioen had United goed kunnen gebruiken, zoveel is duidelijk. Hummels werd echter aanvoerder gemaakt bij Dortmund en zag af van een transfer naar het buitenland.

Marco Reus (Borussia Dortmund)
Na het vertrek van Robert Lewandowski is Reus de absolute ster van Dortmund. Even leek het erop dat Atlético Madrid of Arsenal roet in het eten ging gooien, maar Reus bleef loyaal aan BVB.

William Carvalho (Sporting Portugal)
De hele transferperiode aan Arsenal gelinkt, maar de Londenaren bewezen weer eens niet daadkrachtig te zijn op de markt. William voetbalt dit seizoen gewoon bij Sporting.

Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain)
Werd de hele zomer gelinkt aan Liverpool en Juventus, maar ook na het verstrijken van de deadline speelt Lavezzi bij de kampioen van Frankrijk. De Argentijn gaat voor een nieuwe kans onder trainer Laurent Blanc.

Edinson Cavani (Paris Saint-Germain)
Stond net als zijn ploeggenoot Lavezzi op de nominatie om Parijs deze te verlaten, maar een transfer kwam niet van de grond. Arsenal en Liverpool slaagden er niet in de spits uit de schaduw van Zlatan Ibrahimovic te trekken.

Marouane Fellaini (Manchester United)
Niet geliefd op Old Trafford en ook Louis van Gaal lijkt geen groot fan. Toch draagt de Belgische middenvelder, die werd begeerd door Napoli, ook de komende vijf maanden het rode shirt. De Italianen kozen uiteindelijk voor Jonathan De Guzman.

Ron Vlaar (Aston Villa)
Southampton, Arsenal en Manchester United. Maar nu de stof na al het transfergeweld is opgetrokken staat Ron Beton gewoon nog onder contract bij Aston Villa. Een geweldig WK levert niet altijd een toptransfer op.

Virgil van Dijk (Celtic)
Clubs uit Duitsland, Italië en vooral Engeland waren geïnteresseerd, maar Celtic bleek onvermurwbaar. De Schotten hadden geen trek in een vertrek van de verdediger, die met frisse tegenzin op Celtic Park blijft.