In het kort: Gattuso rekent af met matchfixing, Khedira mist weer 'WK-finale'

In het kort: Gattuso rekent af met matchfixing, Khedira mist weer 'WK-finale'

02-09-2014 18:12
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Gattuso niet langer verdacht
Gennaro Gattuso wordt niet langer verdacht van matchfixing. In het zogenoemde ‘Calcioscommesse’-schandaal werden de activiteiten van de Italiaanse middenvelder onder de loep genomen, maar dat leverde geen bewijzen op. Gattuso werd ervan verdacht wedstrijden van zijn oude club AC Milan te hebben gemanipuleerd in het seizoen 2012/2013. Hij is nu trainer op Griekenland, bij OFI Kreta.

Wedden

Meer odds

Khedira mist ook herhaling WK-finale
Het zit de Duitse international Sami Khedira niet mee. De middenvelder van Real Madrid miste op 13 juli de WK-finale tegen Argentinië omdat hij in de warming-up geblesseerd raakte en ontbreekt woensdag ook in Düsseldorf, als de nummers één en twee van het WK opnieuw tegen elkaar spelen. Khedira heeft een spierscheuring opgelopen in zijn linkerbovenbeen, zo kwam dinsdag aan het licht bij een MRI-scan. De Duitser mist daardoor de oefeninterland tegen Argentinië en de eerste wedstrijd in de EK-kwalificatie, zondag in Dortmund tegen Schotland. Hoe lang Khedira precies aan de kant staat, kon de medische staf van de Duitse voetbalbond dinsdag nog niet zeggen.

Ebola zet streep door interland Ivoorkust
De interland tussen Ivoorkust en Sierra Leone van zaterdag gaat toch door. De Ivoriaanse regering had het kwalificatieduel voor de Afrika Cup in eerste instantie verboden omdat er een reisverbod is opgelegd tussen beide landen om de uitbraak van het ebolavirus te beperken. De voetbalbond van Sierra Leone heeft echter gemeld dat niemand van de spelers of staf de afgelopen drie weken in het land is geweest. Dat is de incubatietijd voor de ziekte. Mede daarom is besloten de wedstrijd in Abidjan toch door te laten gaan. Wel zal een expert van de Afrikaanse voetbalbond alle medische procedures in de gaten houden.

'Schweini' nieuwe aanvoerder van wereldkampioen
Bastian Schweinsteiger is de nieuwe aanvoerder van wereldkampioen Duitsland. Dat maakte bondscoach Joachim Löw dinsdag bekend. De dertigjarige middenvelder van Bayern München volgt ploeggenoot Philipp Lahm op, die na het WK in Brazilië afscheid nam als international. Schweinsteiger kan woensdagavond in de oefeninterland tegen Argentinië in Düsseldorf zijn nieuwe rol nog niet vervullen. Door een knieblessure ontbreekt hij in de herhaling van de WK-finale. Schweinsteiger is al ruim tien jaar een vaste waarde in de nationale ploeg. Hij heeft inmiddels 108 interlands op zijn naam staan. 'Schweini' fungeerde al als vice-aanvoerder.

FC Groningen haalt jong duo binnen
FC Groningen heeft zich versterkt met een tweetal. De club schrijft op de officiële website dat Hristijan Denkovski (20) en Ajdin Hrustic (18) aan de slag gaan in Groningen. De Sloveen Denkovski sluit aan bij de selectie van Jong FC Groningen. Hrustic, een Australiër met een Roemeens paspoort, komt over van Schalke 04. Hij zal zijn wedstrijden gaan spelen in FC Groningen A1. Beide spelers zijn op amateurbasis aan de club verbonden, laat de club weten via de officiële kanalen.

Oeuvreprijs voor Van Gaal
Tijdens het Voetballer van het Jaar Gala in Hilversum is Louis van Gaal maandag in het zonnetje gezet. Dat meldt De Telegraaf. De trainer van Manchester United ontving uit handen van Michael van Praag, voorzitter van de KNVB, een oeuvreprijs. Van Gaal, die Nederland als bondscoach naar de derde plek leidde tijdens het WK in Brazilië, kreeg de Gouden Leeuw voor zijn bijdrage aan het Nederlandse voetbal en zijn inzet voor sociaal maatschappelijke doelen.

RKC haalt 'op en top prof' op amateurbasis
Wesley de Ruiter (28) sluit op amateurbasis aan bij de selectie van RKC Waalwijk. De oud-doelman van clubs als FC Utrecht, FC Den Bosch en Excelsior trainde al een poosje mee met de Jupiler League-club. "Wesley heeft op de trainingen laten zien dat hij van absolute meerwaarde kan zijn voor RKC Waalwijk", zegt algemeen directeur Remco Oversier op de officiële website van RKC. "Het feit dat hij in zichzelf wil investeren door hier op amateurbasis aan de slag te gaan toont aan dat hij een op en top prof is."

Clubman keert terug bij Heracles
Hendrie Krüzen keert terug bij Heracles Almelo. De 49-jarige huidige assistent-trainer van Vitesse maakt na een uitstapje van twee jaar op 1 juli 2015 zijn rentree in het Polman Stadion. Dat meldt Voetbal International. "Sinds Hendrie ruim een jaar geleden naar Arnhem vertrok, is ons voetbal in ieder geval niet beter geworden", zegt voorzitter Jan Smit met een knipoog in gesprek met VI. Wie de nieuwe trainer van Heracles ook wordt, Krüzen zal vanaf het nieuwe seizoen als assistent fungeren. De club uit Almelo zette afgelopen weekend hoofdtrainer Jan de Jonge op straat.

Iniesta slaat interlands van Spanje over
Andrés Iniesta mist de oefeninterland van Spanje tegen Frankrijk en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië. De Spaanse voetbalbond meldde maandag dat de middenvelder van FC Barcelona te geblesseerd is om te spelen. Iniesta kampt met een knieblessure, die hem zondag ook al uit de selectie van Barça hield. Spanje speelt donderdag in Parijs tegen Frankrijk. Vier dagen later treedt de equipe van bondscoach Vicente del Bosque in Valencia aan tegen de Macedoniërs. Del Bosque heeft geen vervanger opgeroepen voor de dertigjarige speler.

Sparta verscheurt contract van Sinouh
De wegen van Sparta Rotterdam en Khalid Sinouh scheiden zich per direct. Dat heeft de Rotterdamse Jupiler Leagueclub maandag bekendgemaakt. De club en de 39-jarige doelman hebben in onderling overleg besloten het contract te laten ontbinden. De beslissing om uit elkaar te gaan is genomen op sportieve gronden.

Sparta wil Sinouh de mogelijkheid bieden zich te richten op een nieuwe stap in zijn loopbaan. De ervaren keeper begon zijn carrière in het betaald voetbal al in het seizoen 1993/1994 bij het inmiddels ter ziele gegane HFC Haarlem. Daarna kwam de voormalig Marokkaans international uit voor sc Heerenveen, RKC Waalwijk, Omonia Nicosia, AZ, Kasimpasa, Hamburger SV, FC Utrecht, PSV, NEC en sinds vorig seizoen voor Sparta.