Eerste kop rolt in Eredivisie: Nu ben ik als eindverantwoordelijke de sjaak
"Ik wil benadrukken dat Jan Smit voor Heracles een hartstikke goede voorzitter is"

Eerste kop rolt in Eredivisie: "Nu ben ik als eindverantwoordelijke de sjaak"

02-09-2014 14:35
9

Heracles Almelo besloot afgelopen weekend na vier competitieduels zonder zege afscheid te nemen van Jan de Jonge. De oefenmeester is twee dagen na zijn congé nog altijd teleurgesteld, vertelt hij in gesprek met de NOS.

"Maar het kwam niet uit de lucht vallen. Ik had in de periode ervoor wel signalen gekregen dat het een moeilijk verhaal werd", zegt De Jonge over zijn ontslag in Almelo. Jan Smit, voorzitter van de Eredivisie-club, wekte de suggestie dat de uitslag van het treffen met Excelsior van afgelopen weekend een bepalende rol zou kunnen spelen in de toekomst van De Jonge bij Heracles.

"Dat is natuurlijk hartstikke vervelend, want dat speelt op de achtergrond een rol binnen een spelersgroep, binnen eigenlijk alles. Dat is heel jammer. Ik wil benadrukken dat Jan Smit voor Heracles een hartstikke goede voorzitter is. Maar het werd voor mij wel heel moeilijk", aldus De Jonge. De Almeloërs gingen met 3-1 onderuit in Kralingen en daarmee was het lot van de trainer beslecht.

De Jonge (51) heeft begrip voor het besluit van de clubleiding om actie te ondernemen. "Uiteindelijk wel, als je alles op een rijtje zet. Maar ik denk dat het een samenspel is, met elkaar. Dat had wel wat beter gekund. Nu ben ik als eindverantwoordelijke de sjaak. Dat is jammer, want het had niet gehoeven", aldus de oefenmeester.