Toch wat onrust bij hoogvlieger PEC: directeur per direct vertrokken
'Verschil van inzicht' ligt ten grondslag aan plotseling vertrek

Toch wat onrust bij hoogvlieger PEC: directeur per direct vertrokken

02-09-2014 22:30
4

Het lijkt allemaal niet op te kunnen voor PEC Zwolle, maar het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn bij de huidige nummer drie van Nederland. De eredivisionist maakt namelijk woensdag het plotselinge vertrek van algemeen directeur Edward van Wonderen bekend.

De Stentor meldt dat er een verschil van inzicht is over de uit te voeren werkzaamheden voor de club. Voorzitter Adriaan Visser heeft die lezing bevestigd. Van Wonderen heeft zelf het initiatief genomen om te vertrekken, Visser neemt zijn taken voorlopig over. 

De 48-jarige Van Wonderen begon begin jaren '90 in het betaald voetbal als adviseur van zijn broer Kees, die toen bij NEC speelde. Daarna had hij commerciële functies, onder meer bij Feyenoord.

Sinds de zomer van 2011 werkte Van Wonderen bij PEC Zwolle, waar hij dus de volledige opmars van de club meemaakte. PEC werd in zijn eerste seizoen kampioen van de Jupiler League en won dit jaar de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Afgelopen weken beleefde de club het eerste avontuur in Europa.