Christian Eriksen moet voor Odegaard het voorbeeld zijn

Ajax mag hopen op Noors wonderkind: In mijn ogen is hij een perfecte Ajacied
"Volgend jaar is een ideaal moment om over te stappen"

Ajax mag hopen op Noors wonderkind: "In mijn ogen is hij een perfecte Ajacied"

03-09-2014 08:31
15

Ajax maakt mogelijk een goede kans op de komst van het Noorse wonderkind Martin Odegaard. Heel Europa zit achter hem aan, maar de vijftienjarige jongeling kiest niet zomaar voor het geld of de naam van een Europese topclub.

Odegaard speelt nu nog voor landskampioen Stromsgodset IF, maar dat duurt waarschijnlijk niet lang meer. De middenvelder debuteerde afgelopen week in de nationale ploeg en heeft heel Europa - waaronder Bayern München en Manchester United - achter zich aan. "Ik kan natuurlijk geen namen noemen", zegt vader Hans-Erik in Verdens Gang. "Maar noem een naam van een club en ik verzeker je dat ze langs zijn geweest."

Het supertalent zou al een miljoenenaanbieding van Real Madrid naast zich neer hebben gelegd. "De ontwikkeling van Martin staat voorop", benadrukt Odegaard senior. "Zodra we aan andere dingen gaan denken, stokt zijn ontwikkeling." En dat biedt wellicht mogelijkheden voor Ajax, dat volgens de Noorse meesterscout Stig Torbjørnsen de perfecte volgende stap zou zijn.

"Hij moet niet te lang in Noorwegen blijven hangen", citeert Sp!ts uit Noorse media. "Volgend jaar is een ideaal moment om over te stappen. In mijn ogen is hij een perfecte Ajacied." Christian Eriksen is daarbij een goed voorbeeld. "De stap naar Ajax bleek ideaal voor Christian. Martin is, net zoals Christian toen, nog niet toe aan een hele fysieke competitie. Een vertrek naar Italië of Engeland in dit stadium van zijn carrière raad ik hem dan ook af."

Strømsgodset IF