Bakkali toe aan twintig of vijfentwintigste adviseur bij PSV
Soap rond Belgisch probleemkind gaat rustig verder

"Bakkali toe aan twintig of vijfentwintigste adviseur bij PSV"

10-09-2014 21:51
12

De soap rondom Zakaria Bakkali wil maar geen einde krijgen. Clubwatcher Thijs Slegers schreef deze week een artikel van zes pagina's in Voetbal International over het probleemkind, maar werd een dag later alweer verrast door de tiener.

"Het verhaal in VI had ook tien pagina's kunnen zijn, of twaalf", vertelt Slegers op VI.nl. "Vele voorbeelden en anekdotes heb ik achterwege gelaten. Daags nadat we de VI met het artikel over 'het mysterie Bakkali' hadden afgesloten, zag ik de achttienjarige in de rust van Jong PSV-Fortuna Düsseldorf een potje tafeltennis spelen op De Herdgang."

Vervolgens gebeurde er iets vreemds. Slegers: "Even later ging hij op een bank zitten. Een kerel van een jaar of veertig ging naast hem zitten. Deze man heeft PSV laten weten dat hij Bakkali kan helpen en zegt dat Bakkali voor zijn 'verhaal' open staat. Hoe ik dat weet? De man vertelde het me zelf. Misschien heeft hij wel gelijk, zijn de bedoelingen oprecht en is hij echt degene die Bakkali op dit moment nodig heeft."

"Vooralsnog is het echter een voorbeeld om treurig van te worden. Wéér een andere mening, wéér een nieuw advies… Het zoveelste. Geen wonder dat de voetballer het niet meer weet en ondertussen ook niet beter is gaan voetballen. Zonder heel diep in mijn archieven te graven kom ik al tot een mannetje/vrouwtje of vijfentwintig dat Bakkali in de voorbije maanden heeft geprobeerd te helpen en adviseren. Het is een gedachte om moe van te worden", besluit Slegers.