Ibrahimovic is een spits die zich helemaal niet laat vertellen waar hij moet lopen
"Zlatan bepaalt zelf hoe hij in de aanval opereert"

"Ibrahimovic is een spits die zich helemaal niet laat vertellen waar hij moet lopen"

16-09-2014 08:28

Ronald Koeman had in 2001 de taak om als hoofdtrainer van Ajax nieuweling Zlatan Ibrahimovic in het gareel te houden. Ondertussen is de Zweedse aanvaller uitgegroeid tot een sterspeler en neemt hij het woensdag met Paris Saint-Germain in de Champions League op tegen zijn oud-werkgever.

De samenwerking met Zlatan verliep niet altijd even goed. "Zlatan had het moeilijk met de manier waarop hij de rol van 'nummer 9' bij een club als Ajax moest invullen. Hij zat niet lekker in dat keurslijf-systeem van Ajax, waarin is vastgelegd hoe je als spits bij de eerste paal moet komen, hoe alle andere poppetjes moeten bewegen en dat soort dingen."

"Hij is een spits die zich helemaal niet laat vertellen waar hij moet lopen. Zlatan bepaalt zelf hoe hij in de aanval opereert", vertelt Koeman aan De Telegraaf. "Wat me vanaf dag één aansprak was zijn verschrikkelijke winnaarsmentaliteit. Ja, ik had ook wel eens probleempjes met hem. Maar jonge gasten moest je soms bijsturen. Hij had toen nog niet de levenswijsheden die hij nu heeft."

"Ibrahimovic doet nu meer voor zijn vak dan toen. Wij hebben hem destijds geholpen om zich te ontwikkelen. Aan die geweldige sologoal tegen NAC kon je al zien dat hij een fantastische aanvaller zou worden. Daarom stond Juventus toen ook opeens op de stoep."