Luis Enrique: Die kleine sterretjes, die muziek, het maakt geen verschil voor mij
"Ik kan niet zeggen dat ik ook maar een procent meer nerveus ben"

Luis Enrique: "Die kleine sterretjes, die muziek, het maakt geen verschil voor mij"

16-09-2014 15:43

FC Barcelona-trainer Luis Enrique wil geen onderscheid maken tussen de strijd om de Spaanse landstitel en de Champions League. Voor de nieuwbakken Barça-coach zijn beide hoofdprijzen even belangrijk.

De voormalig international van Spanje beleeft woensdag zijn vuurdoop in het miljoenenbal, wanneer FC Barcelona het in eigen huis opneemt tegen APOEL Nicosia. Ajax en Paris Saint-Germain zijn de andere tegenstanders van de club in de groepsfase van het miljoenenbal. Enrique weigert de ene titel te prefereren boven de andere en spreekt slechts de hoop uit om het seizoen in elk geval met één prijs af te sluiten.

"Voor mij zou het geweldig zijn om één van die prijzen te winnen, en dan wil ik ook de Copa del Rey niet vergeten", zegt Enrique dinsdag. "Het is de start van het seizoen en we gaan vechten om alle prijzen te winnen. Laten we hopen dat we er één winnen en het ook verdienen om die prijs te winnen." Van koudwatervrees heeft Enrique in elk geval geen last, vertelt hij voor zijn Champions League-doop met FC Barcelona.

"Als coach ben je alleen maar bezig met je werk"
"Ik kan niet zeggen dat ik ook maar een procent meer nerveus ben voor de Champions League dan ik geweest ben voor elke wedstrijd die we dit seizoen gespeeld hebben. Wanneer die kleine sterretjes verschijnen, die muziek, maakt dat geen verschil voor mij. Echt, ik doe gewoon mijn werk als coach. Misschien is het anders voor de spelers omdat ze het grote podium betreden, maar als coach ben je alleen maar bezig met je werk."

De 44-jarige opvolger van Gerardo Martino weigert een Europese doelstelling uit te spreken voor dit seizoen, nadat Atlético Madrid Barça tijdens de laatste editie van de Champions League in de kwartfinales uitschakelde. "Om een minimaal verwachtingspatroon te hebben, gebaseerd op hoe deze club de laatste jaren gepresteerd heeft, zou zinloos zijn. We moeten gewoon elke wedstrijd winnen."