Veltman deinst niet terug voor PSG: Waarom zouden wij bang moeten zijn?
"Wij hebben laten zien dat we ook Barça kunnen verslaan"

Veltman deinst niet terug voor PSG: "Waarom zouden wij bang moeten zijn?"

17-09-2014 15:52
16

Ajax staat woensdagavond voor de zware opgave om een resultaat te boeken tegen Paris Saint-Germain. Verdediger Joël Veltman zou een gelijkspel of drie punten voor Ajax echter niet bestempelen als een stunt. De Ajacied moet Zlatan Ibrahimovic zien uit te schakelen. 

"Alleen als we met 5-0 winnen, is het een stunt", is de mandekker duidelijk tegenover het Algemeen Dagblad. "Bij 2-1 is het gewoon een prachtige avond. Waarom zouden wij bang moeten zijn? Iedereen denkt dat Barcelona en PSG gemakkelijk doorgaan in deze poule, maar wij hebben laten zien dat we ook Barça kunnen verslaan. Europees zijn we voor niemand bang. We kunnen vrijuit voetballen, omdat PSG en FC Barcelona van ons moéten winnen. Dat neemt de druk weg. En vorig jaar tegen Barcelona hebben we laten zien dat er dan mooie dingen kunnen gebeuren."

Veltman heeft de zware taak om Zlatan Ibrahimovic af te stoppen. "Door goed samen te werken met Niklas Moisander en de backs natuurlijk. Zlatan is eenzelfde type als Graziano Pelle. Als de bal lang komt, is het moeilijk om het luchtduel te winnen. Dus moet je zorgen dat je ervoor komt of in elk geval het duel niet verliest", stelt de mandekker in gesprek met De Telegraaf. "Het is mooi om mezelf eens tegen hem te testen. Ik heb tegen Pelle gespeeld en de manier waarop we dat als team deden, dient als voorbeeld. Maar Ibrahimovic is – met alle respect voor Pelle – wel weer een stap hoger. Als we goed aansluiten, mag Zlatan de bal van mij aannemen op het middenveld. Maar zodra hij bij het strafschopgebied komt, moeten we meedogenloos zijn."