Ajax was vaste waarde bijna kwijt: 'Ik was bijna naar Heerenveen gegaan'
Verdediger kreeg concrete aanbieding voorgeschoteld

Ajax was vaste waarde bijna kwijt: 'Ik was bijna naar Heerenveen gegaan'

17-09-2014 18:43
2

Ricardo van Rhijn is bijna niet meer weg te denken uit de basiself van Ajax, maar in januari 2012 was de rechtsback bijna vertrokken bij de Amsterdammers. De verdediger baalde destijds van het uitblijven van een kans in de hoofdmacht en stond op het punt om bij sc Heerenveen te tekenen.

Ajax heeft het aan puur toeval te danken dat Van Rhijn nog in Amsterdam speelt, vertelt de rechtsback aan Het Parool. "Ik was in januari 2012 bijna naar Heerenveen gegaan. Er lag een vierjarig contract klaar. En bij Ajax zag het er op dat moment voor mij niet goed uit. De club wilde me verhuren aan Almere City. Ik was twintig jaar. Dat is bij Ajax aan de late kant voor een doorbraak."

Door een blessure bij Dico Koppers mocht Van Rhijn alsnog mee op trainingskamp en speelde hij zich in de kijker, waarop Ajax hem niet meer liet gaan. "Het is een dubbeltje op zijn kant geweest. Ik besef heel goed dat ik van geluk mag spreken dat het zo is gelopen. Maar het gebeurt of het gebeurt niet. En het begint met hard werken en klaar zijn voor het moment dat je je kans krijgt. Ik ben er trots op dat het mij is gelukt die kans te grijpen", besloot Van Rhijn.