Boilesen schuldbewust: Maar in mijn ogen verdiende ik dus een vrije trap
"Ik had die bal meteen terug moeten koppen naar Jasper Cillessen"

Boilesen schuldbewust: "Maar in mijn ogen verdiende ik dus een vrije trap"

18-09-2014 07:44
33

Met heel matig verdedigend ingrijpen stond Nicolai Boilesen aan de basis van de vroege tegengoal tegen Paris Saint-Germain. Na het 1-1 gelijkspel keek de linksback schuldbewust terug.

Boilesen verwerkte na een kwartier een lange bal verkeerd en liet zich vervolgens op kinderlijke wijze aftroeven door Lucas Moura. "Ik had die bal meteen terug moeten koppen naar Jasper Cillessen. Dan had ik geen risico genomen", besefte de Deen naderhand.

"Ik raakte de bal niet goed", vervolgde Boilesen tegen NUsport. "Daarna zat Lucas in mijn rug. Ik wilde wegdraaien en voelde een duw, waardoor ik viel. Zo raakte ik de bal kwijt. In mijn ogen verdiende ik dus een vrije trap. Maar ik moet het nog wel even terugzien op televisie." Uit die beelden bleek dat Boilsen te gemakkelijk naar de grond ging en geen vrije trap verdiende.

Ajax speelde vervolgens een matige eerste helft, maar knokte zich na de pauze terug in de wedstrijd. "Dit geeft ook vertrouwen voor de rest van de Champions League-campagne. We hebben laten zien dat we tegen één van de beste ploegen van Europa voetballend op de been kunnen blijven, als we maar vooruit durven te spelen", aldus Boilesen.