Beladen Brabantse derby is terug: Wij zijn NAC, wij gaan vol voor de winst
"Willem II heeft deze zomer flink wat Eredivisie-waardige spelers gehaald"

Beladen Brabantse derby is terug: "Wij zijn NAC, wij gaan vol voor de winst"

18-09-2014 17:17
2

Voor het eerst in ruim anderhalf jaar wordt vrijdagavond de enige echte Brabantse derby tussen NAC Breda en Willem II weer afgewerkt. NAC-trainer Nebojsa Gudelj is onder de indruk van de Tilburgse promovendus, maar wil desondanks vol voor de zege gaan.

"Willem II heeft deze zomer flink wat Eredivisie-waardige spelers gehaald", doelt Gudelj op Samuel Armenteros, Robert Braber, Mitchell Dijks, Ben Sahar, Kostas Lamprou en Frank van der Struijk. "Maar ik vind niet dat wij onder voor ze doen", voegt hij daar in gesprek met BN De Stem aan toe.

De oefenmeester kan niet beschikken over Elson Hooi (knie) en Gill Swerts (kuitbeen). De rest van de selectie is de afgelopen week door de fans op het belang van de derby gewezen. "We hebben deze week scherp en goed getraind. Het is nu zaak dat we dat kunnen vertalen naar de wedstrijd. Daar heb ik echter alle vertrouwen in. We gaan de wedstrijd moet vertrouwen tegemoet en willen de goede reeks van de afgelopen weken een vervolg geven."

In de voorbereiding wordt er niet anders naar de derby toegeleefd. "We benaderen deze wedstrijd zoals iedere andere wedstrijd. Dat betekent dat we ook tegen Willem II vol voor de winst gaan. Met die instelling beginnen we aan elke wedstrijd, daar verandert de derby niets aan. Wij zijn NAC. We spelen ons eigen spel, strijden voor elke meter en willen elke wedstrijd winnen", aldus Gudelj, die vasthoudt aan zijn elftal van afgelopen week.