'Stewart ging zelf akkoord met Van Basten-verhaal in De Telegraaf'
Club verder in het nauw na nieuwe informatie

'Stewart ging zelf akkoord met Van Basten-verhaal in De Telegraaf'

18-09-2014 20:13
2

De soap rond het vertrek van Alex Pastoor en de nieuwe rol van Marco van Basten bij AZ blijft maar voortduren. Donderdagavond is duidelijk geworden dat de Alkmaarders zelf hebben ingestemd met het verhaal over het vertrek van Van Basten in De Telegraaf van vorige week vrijdag.

De krant meldde dat Van Basten zou opstappen bij AZ, maar uiteindelijk bleek dat de coach verder zou gaan als assistent-trainer. Dat was aanvankelijk echter niet de bedoeling, meldt Johan Derksen op RTL7. Dat blijkt ook wel uit het feit dat Stewart het verhaal vooraf in mocht zien en akkoord ging met de publicatie. "Daar kun je uit concluderen dat Stewart wilde dat Van Basten zou stoppen als trainer."

"De bron van De Telegraaf was goed, ze wilden met hem kappen. Maar niemand had durven dromen dat Van Basten als assistent verder zou willen", zei Derksen. Het was de bedoeling dat Pastoor de opvolger zou worden van Van Basten, maar de trainer sloeg een aanbod af en sleept de club nu voor de rechter omdat hij niet meer mag terugkeren in zijn rol als assistent.