Ajax lijkt verantwoordelijkheid te nemen: oplossing voor Amsterdamse derby
Wedstrijd vindt plaats in Olympisch Stadion

Ajax lijkt verantwoordelijkheid te nemen: oplossing voor Amsterdamse derby

19-09-2014 17:52
9

Er is een oplossing gevonden voor de bekerwedstrijd tussen JOS Watergraafsmeer en Ajax. Het duel wordt volgende week afgewerkt in het Olympisch Stadion, meldt de landskampioen op de officiële website van de club.

Dolgelukkig was JOS met de loting tegen stadgenoot Ajax. Totdat bleek dat het duel niet in het eigen stadion kon worden afgewerkt, omdat de lichtmasten niet sterk genoeg zijn voor een televisieregistratie. De amateurs moesten vervolgens zelfs overwegen om zich terug te trekken, omdat men niet in staat was om de kosten voor de lichtmasten in het Olympisch Stadion op te hoesten. De borgsom à tachtigduizend euro bracht ook een te groot risico met zich mee. "Als een paar supporters zich misdragen, zijn we gelijk failliet", zei voorzitter Joop Vlug al.

Wellicht dat Ajax een helpende hand heeft kunnen bieden, duidelijk is in elk geval dat er een oplossing is gevonden. 'De bekerwedstrijd JOS wordt woensdag 24 september om 18:30 uur gespeeld in het Olympisch Stadion. Dat hebben JOS, Ajax, de directie van het Olympisch Stadion en de KNVB in goed overleg met de gemeente Amsterdam besloten', luidt de verklaring. 

Kritiek
Er was deze week al flinke kritiek op Ajax, dat in de ogen van velen verantwoordelijkheid moest nemen. 'De enige reden waarom juist de wedstrijd van JOS zo nodig live op FOX moet, en er dus beter kunstlicht moet komen, is het feit dat de tegenstander Ajax heet', schreef NUsport-columnist Menno Pot bijvoorbeeld. 'En alleen omdat er Ajax-supporters komen, is de veiligheid een zorg.'

'JOS de pineut omdat FOX per se Ajax wil uitzenden... een betere reden om Against Modern Football te zijn, kun je nauwelijks verzinnen. Ajax voelt zich vooralsnog niet geroepen om voor enkele tienduizenden euro’s dit historische avondje Amsterdams bekervoetbal te redden. Het is te gênant voor woorden. Wie op het niveau van zijn eigen stad niet bereid is tot een vorm van morele Financial Fair Play moet er op Europees niveau ook maar niet meer over zaniken, stel ik voor.'