AZ vermoedde lek bij Pastoor: Maar hij heeft dat ontkend tegenover ons
Alkmaarders in de problemen na trainerssoap

AZ vermoedde lek bij Pastoor: "Maar hij heeft dat ontkend tegenover ons"

19-09-2014 21:25
1

AZ dacht inderdaad dat Alex Pastoor het gehele verhaal rondom Marco van Basten heeft gelekt naar De Telegraaf. Technisch directeur Earnest Stewart heeft de inmiddels ontslagen trainer daarop aangesproken, vertelt hij in het RTL-programma Voetbal International.

"Ik heb hem daar zondagavond over aangesproken. Hij dacht te komen spreken over de trainersfunctie, maar toen heb ik hem ermee geconfronteerd. Ik heb namelijk mails gezien met en zonder aanhef naar Alex Pastoor. Bij de mail met het artikel van De Telegraaf dat ik kreeg van Alex, was de aanhef die aan hem gericht was verwijderd. Dat vond ik vreemd", aldus Stewart.

Inmiddels heeft de verslaggever van De Telegraaf gezworen dat Pastoor niet de bron is en de journalist is zelfs bereid dit voor de rechtbank te verdedigen. Pastoor zelf heeft laten weten dat hij aan de leugendetector wil verklaren dat hij niet de bron is. "Dat is dan zo, maar ik vond dat ik het moest vragen. Het zat mij niet lekker. Als ik het niet had gevraagd en het bleek later wel zo te zijn, was ik daar weer op aangesproken", aldus Stewart.