LIVE-discussie: kan JOS stunten in schitterende derby tegen B-elftal Ajax?
Olympisch stadion als decor van historisch onderonsje

LIVE-discussie: kan JOS stunten in schitterende derby tegen B-elftal Ajax?

24-09-2014 18:30
22

Het is het mooiste affiche in de tweede ronde van de KNVB Beker: de Amsterdamse stadsderby tussen JOS Watergraafsmeer en Ajax. In het historische Olympisch Stadion bovendien. Gaat het de hoofdklasser lukken om het de landskampioen moeilijk te maken?

Frank de Boer verklapte de opstelling voor de bekerwedstrijd dinsdag al. Een dag later blijkt dat de trainer zich aan zijn woord houdt. Diederik Boer staat bij Ajax onder de lat en onder meer Mike van der Hoorn, Stefano Denswil, Jaïro Riedewald, Lerin Duarte en Ricardo Kishna krijgen ook een kans om zich te bewijzen.

Daardoor blijven Jasper Cillessen, Niklas Moisander, Joël Veltman, Nicolai Boilesen, Niki Zimling, Thulani Serero, Anwar El Ghazi en Kolbeinn Sigthórsson aan de kant. Bij tegenstander JOS Watergraafsmeer, dat noodgedwongen moest uitwijken naar het Olympisch Stadion, staan de nodige Ajax-fans aan de aftrap. Davey van 't Schip – zoon van oud-Ajacied John van ’t Schip – zit bij de amateurs op de bank.

De opstellingen
JOS Watergraafsmeer: Dijkstra; Damasco,De Bruijne,Van Mettelen, Piket; Bussman, Bossman, Bekker; Renger, Lokken, Ter Haar

Ajax: Boer; Van Rhijn, Van der Hoorn, Denswil, Riedewald; Klaassen, Viergever, Duarte; Kishna, Milik, Andersen.