Ajacied ziet nog verbeterpunten: Het zijn concentratiefouten, die moeten eruit
Boilesen wil hard werken om beste linksachter van Europa te worden

Ajacied ziet nog verbeterpunten: "Het zijn concentratiefouten, die moeten eruit"

28-09-2014 21:22
2

Na enkele zware jaren is Nicolai Boilesen inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal van Ajax. De Deense verdediger kijkt na een periode vol blessureleed positief vooruit, maar toont zich ook zelfkritisch.

Boilesen staat al vier jaar onder contract in Amsterdam, maar speelde pas 38 officiële wedstrijden als basisspeler. Het zegt veel over de periode die de Deen achter de rug heeft, waarin een hamstringblessure hem meerdere keren parten speelde. "Dan zit je twee jaar lang in het krachthonk op een fiets en zware krachttraining te doen. Ondertussen zag ik elke dag de jongens naar buiten lopen om een balletje te trappen. Dat is echt verschrikkelijk."

Inmiddels is Boilesen waar hij wil zijn. "Ik heb elke wedstrijd bijna volledig gespeeld en zonder problemen. Ik voel me fit. Dat is belangrijk voor mij, na zo'n lange periode", vertelt hij aan de NOS. "Ik vind het lekker om zo'n druk programma te hebben met om de drie, vier dagen een mooie wedstrijd. Zo kom ik in een goed ritme. Als het kon, zou ik heel graag tachtig wedstrijden willen spelen, ter compensatie van de twee seizoenen die ik gemist heb."

De linksback ziet nog voldoende verbeterpunten voor zichzelf. "Ik maak nog soms concentratiefoutjes. Het gaat niet echt om verdedigende fouten, het zijn concentratiefouten. Die moeten eruit."