El Ghazi haalt Sigthorsson uit concentratie: Dat had ik nog nooit meegemaakt
"Hij vroeg me in welke hoek ik zou schieten, dan wist hij dat voor een eventuele rebound"

El Ghazi haalt Sigthorsson uit concentratie: "Dat had ik nog nooit meegemaakt"

29-09-2014 08:01
15

Het is niet vreemd dat spelers een strafschopnemer uit zijn concentratie halen. Zaterdagavond gebeurde dat ook bij NAC-Ajax. Opmerkelijk was dat echter wel. Het was Anwar El Ghazi die het zijn ploeggenoot Kolbeinn Sigthorsson moeilijk maakte.

"Hij kwam nog even naar me toe en maakte het wat lastiger", zegt de IJslander in gesprek met De Telegraaf. "Als je met een strafschop bezig bent, moet je je daar op focussen. Maar hij vroeg me in welke hoek ik zou schieten. Dan wist hij dat voor een eventuele rebound. Dat had ik nog nooit meegemaakt."

"Anwar wilde de strafschop ook nemen, maar ik stond bovenaan de lijst", vervolgt de spits van Ajax, om daar lachend aan toe te voegen: "De volgende keer als hij hem neemt, zal ik hem ook even vragen waar hij gaat schieten."

Grote gevolgen had het uiteindelijk niet. Sigthorsson schoot de strafschop hoog over, maar Ajax won uiteindelijk wel met 2-5 op bezoek in Breda. De aanvaller hield bovendien ook geen nare smaak over door de misser, hij zette zijn naam drie keer op het scoreformulier.