Spookstadion deprimeert Guardiola: Voetbal wordt gespeeld voor de fans
Oefenmeester baalt van spookachtig decor in Moskiu

Spookstadion deprimeert Guardiola: "Voetbal wordt gespeeld voor de fans"

30-09-2014 21:43
1

Het werd een succesvolle trip voor Bayern München, maar de overwinning op CSKA Moskou in de Champions League had voor trainer Josep Guardiola een smetje. De oefenmeester baalde dat beide ploegen elkaar in een leeg stadion troffen.

Omdat de Europese voetbalbond UEFA de supporters van CSKA had bestraft vanwege racisme werkten CSKA en Bayern hun groepsduel dinsdagavond af in een stadion zonder publiek. Guardiola was vanzelfsprekend blij met de nipte overwinning (doelpunt Thomas Müller), maar kwam na afloop toch even terug op het treurige decor.

"Voor een coach is het makkelijk om te communiceren met zijn spelers wanneer er geen publiek is, maar het is natuurlijk veel beter wanneer er wel supporters zijn", aldus de oefenmeester. "Voetbal wordt gespeeld voor de fans, niet voor ons. Ik hoop dat de dingen die zijn voorgevallen niet meer zullen gebeuren."

Bayern staat door de nipte overwinning aan kop in Groep E. De Duitsers wonnen eerder ook al met 1-0 van Manchester City en hebben zes punten uit twee wedstrijden.