De Boer baalt van mislopen winst: Maar ook trots op wat jongens lieten zien
Ajax-trainer blij met spel van Amsterdammers

De Boer baalt van mislopen winst: "Maar ook trots op wat jongens lieten zien"

30-09-2014 23:00
25

Hoewel Ajax er op bezoek bij APOEL Nicosia niet in slaagde drie punten mee te nemen, was trainer Frank de Boer na afloop tevreden over het spel van zijn ploeg. De oefenmeester baalde echter flink van de onterechte strafschop die de Amsterdammers tegen kregen.

In Nicosia was Ajax negentig minuten lang de bovenliggende partij en kreeg het ook enkele grote kansen. Met name Thulani Serero had in de slotminuut de winnende treffer op zijn schoen, maar de middenvelder schoot net naast. Net als in de eerste wedstrijd tegen Paris Saint-Germain moest Ajax daardoor genoegen nemen met 1-1.

"Aan de ene kant heerst er bij mij teleurstelling", liet De Boer na afloop weten aan de NOS. "Gezien de kansenverhoudingen moet je hier winnen. Aan de andere kant ben ik ook trots op wat de jongens hier hebben laten zien. Ik ben tevreden over ons spel. Al na twee minuten konden we na een fantastische aanval scoren, daar hadden we onszelf moeten belonen. En in de slotminuut moet Thulani een goal maken."

"We kunnen punten pakken tegen Barcelona"
De Boer baalde vanzelfsprekend van de goedkope strafschop die APOEL niet lang na de openingstreffer van Lasse Schöne kreeg. De bal ging tegen de borst van Van Rhijn, maar tot ontzetting van Ajax dacht de scheidsrechter aan hands. "Bij die penalty was er niks aan de hand. Of ik iets tegen de scheidsrechter heb gezegd in de rust? Nee, dat niet. Ik vind dat we over het algemeen het positieve mee moeten nemen uit deze wedstrijd."

De eerstvolgende twee Champions League-duels werkt Ajax af tegen FC Barcelona. Twee zware klussen, maar De Boer is optimistisch. "Bij vlagen hebben we echt heel goed gevoetbald. Ik ben er heilig van overtuigd dat als je dit spel tegen Barcelona laat zien, we punten gaan pakken. Het moet ook een keer meezitten, maar dat dwing je zelf ook af. We hebben in ieder geval bewezen dat we beter zijn dan APOEL, al blijft het een linke ploeg."