'Eeuwig Ajax-talent' laat het zien: Het talent dat zij mij toedichten, heb ik echt
"Het etiket 'supertalent' bleef aan hem plakken"

'Eeuwig Ajax-talent' laat het zien: "Het talent dat zij mij toedichten, heb ik echt"

02-10-2014 08:36
19

Lucas Andersen staat sinds zijn komst in 2012 in Amsterdam te boek als supertalent. Voorzichtig werd hij echter al ingedeeld in de categorie 'eeuwig talent'. Maar in de laatste twee wedstrijden, tegen NAC Breda en Apoel Nicosia, liet de twintigjarige aanvaller wel een vleugje van zijn klasse zien.

David Endt, voormalig teammanager van Ajax, hoopt dat de afgelopen week een mooie ommekeer voor Andersen is. "Absoluut, hij zat er zelf erg mee", legt Endt in Sp!ts uit. "Het heeft ook met persoonlijkheid te maken en die ontwikkelt hij nu. Maar het ging hem niet snel genoeg. Het etiket 'supertalent' bleef aan hem plakken. Je merkt dan de onrust bij zo'n speler. 'Verdorie, ik had al verder moeten zijn'."

"Geduld is dan een schone zaak, ook voor de speler zelf", vervolgt Endt. "Hij moet zijn talent naar believen over gods akkers laten vloeien. Dat heeft hij nog niet gedaan. Het was allemaal vrij veilig wat hij tot dusver liet zien, maar deze twee wedstrijden vormen een mooie herstart voor hem. Hij is er natuurlijk nog niet en Andersen zal heus nog wel een dipje krijgen, maar hij heeft nu laten zien: het is geen leugen. Het talent dat zij mij toedichten, heb ik echt. Ik kan het laten zien."