NAC Breda bevestigt: Gudelj per direct op non-actief gesteld
Gudelj op straat gezet

NAC Breda bevestigt: Gudelj per direct op non-actief gesteld

13-10-2014 17:36
7

NAC Breda heeft trainer Nebojsa Gudelj per direct op non-actief gesteld. Dat laat de club maandag via de officiële kanalen weten. De keuzeheer lag al langer onder vuur in Breda.

Op de ranglijst bezetten de Bredanaars de gedeelde veertiende plaats, samen met Go Ahead Eagles. De ploeg wist in acht wedstrijden acht punten te behalen. Gudelj wordt niet alleen verweten dat hij matig presteerde met zijn ploeg, ook het voetbal dat werd gespeeld was voor velen niet om aan te zien. Het defensieve en afwachtende spel wordt eveneens op Gudelj afgeschoven, weet Voetbal International.

Op de officiële clubsite laat de club weten dat een langere samenwerking weinig perspectief zou hebben geboden. 'De clubleiding heeft die beslissing genomen op basis van gesprekken die de afgelopen week werden gevoerd met verschillende geledingen binnen de club. Uit deze gesprekken bleek dat er onvoldoende draagvlak voor de trainersduo was om door te gaan', luidt de verklaring.

Gudelj had in het Rat Verlegh Stadion nog een contract dat hem tot het einde van het seizoen verbond aan de club. Naast Gudelj is ook assistent-trainer Marino Pusic op straat gezet. Komend weekeinde neemt NAC Breda het in de Eredivisie op tegen ADO Den Haag, dat twee punten minder heeft en de zestiende plek bezet. De club staat na het ontslag van Gudelj dus meteen voor een cruciaal treffen. Eric Hellemons staat voorlopig voor de groep, met Rob Penders als assistent.