Van der Sar deed Manchester United pijn: Ik heb een speciale band met Ajax
"Ik heb mijn carrière te danken aan deze club en nu kan ik iets teruggeven"

Van der Sar deed Manchester United pijn: "Ik heb een speciale band met Ajax"

16-10-2014 17:58
11

Edwin van der Sar heeft twee jaar geleden Manchester United pijn gedaan door voor een rol in het bestuur van Ajax te kiezen. Dat laat de directeur marketing van de Amsterdammers donderdag doorschemeren tegenover het Engelse Keeda.

Van der Sar houdt zich in Amsterdam bezig met internationale relaties en commercie. "Het is een enorm groot verschil met wat ik ooit deed. Ik liep voorheen het overgrote deel van de tijd in een trainingspak, nu moet ik werken in een overhemd, stropdas en pak", aldus de oud-doelman.

Nadat hij een punt achter zijn carrière zette bij Manchester United, hoopte de Engelse club hem te behouden. Van der Sar koos echter voor het directeurschap bij Ajax en dat deed pijn op Old Trafford. "Ik heb een speciale band met Ajax. Ik had het geluk te mogen terugkeren. Ik heb mijn carrière te danken aan deze club en nu kan ik iets teruggeven. Alle oud-spelers die bij Ajax werken hebben dezelfde gedachte: een bijdrage leveren aan de club die ons als speler heeft geholpen te groeien."

"De competitie in Nederland is niet sterk genoeg en dus komen spelers op een punt dat ze de club willen verlaten", vervolgt hij over het verschil tussen de Eredivisie en Premier League. "Het is ieder seizoen weer een uitdaging voor de coach om het team in elkaar te zetten, maar Frank de Boer levert geweldig werk."