Schreuder oneens met De Boer: Voor rust waren wij de betere ploeg
Coach kan leven met gelijkspel

Schreuder oneens met De Boer: "Voor rust waren wij de betere ploeg"

18-10-2014 23:50
4

Waar Frank de Boer vond dat Ajax eigenlijk negentig minuten lang de betere ploeg was, had zijn collega Alfred Schreuder van FC Twente een heel andere mening. De trainer vond, net als de analisten, dat zijn ploeg voor rust het beste van het spel had.

"In de eerste helft waren wij de bovenliggende partij. Zeker in het eerste half uur waren we positief agressief. We wilden Ajax niet het spel van achteruit laten maken, waardoor we vroeg moesten doorschuiven. Daardoor moeten zij de lange bal spelen en dan kan het heel snel open liggen in de omschakeling. Daarna zag je dat Ajax wat meer grip begon te krijgen. We zakten niet goed in en Andersen kreeg daarmee de ruimte om te voetballen. Je zag voor rust aankomen dat Ajax sterker werd. Het kost heel veel kracht hoe we willen spelen", aldus Schreuder op de clubsite van FC Twente.

FC Twente speelde voor rust vol pressing. Schreuder: "Dit was de enige manier om Ajax te bestrijden. In de tweede helft hadden we niet meer de kracht om vol druk te zetten. Ze gingen van kant naar kant spelen en dat mag niet. Daarin moeten we nog een heel grote stap maken. We hadden veel balverlies in de tweede helft en Ajax had veel meer grip. Dit is een topwedstrijd die we nodig hebben om ons te ontwikkelen. Uiteindelijk ben ik niet echt tevreden, maar de 1-1 is een terechte uitslag."