Rentree in basis noodlottig voor oud-international; streep door trip naar Kroatië
El Ahmadi: "We kunnen een mooie stap zetten richting Europese overwintering"

Rentree in basis noodlottig voor oud-international; streep door trip naar Kroatië

20-10-2014 10:34
1

Joris Mathijsen mist donderdag zo goed als zeker de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Rijeka in de Europa League. De verdediger heeft zaterdag een kuitblessure opgelopen tijdens het competitieduel met Heracles Almelo (2-1).

Verdediger Sven van Beek is mogelijk wel weer inzetbaar. Ook Khalid Boulahrouz staat voor een terugkeer in de hoofdmacht. De verdediger stond de laatste weken aan de kant met een knieblessure. Rijeka staat tweede in de hoogste voetbalklasse van Kroatië, achter koploper Dinamo Zagreb.

In de Kroatische kustplaats spelen de Rotterdammers een belangrijke wedstrijd. Bij winst heeft Feyenoord zes punten uit drie wedstrijden. "De resultaten zijn de laatste weken goed en ook in voetballend opzicht maken we stappen. Dankzij de zege op Standard Luik is alles nog mogelijk in onze groep. Door donderdag van Rijeka te winnen, kunnen we een mooie stap zetten richting Europese overwintering", zegt Karim El Ahmadi op de clubsite.

Feyenoord reist in ieder geval met vertrouwen af, want het won de laatste vier officiële duels. "We sluipen langzaam richting de topposities op de ranglijst, waar veel clubs dicht bij elkaar staan", weet El Ahmadi, die zaterdag niet het idee had dat Heracles de 2-2 zou maken. "Daarvoor is het vertrouwen in de ploeg op dit moment te groot, terwijl we een stabiele achterhoede en een goede keeper hebben."