Brama plotseling in blauw-wit: Dat was wel wennen na zestien jaar
Middenvelder blij om weer speelminuten te maken

Brama plotseling in blauw-wit: "Dat was wel wennen na zestien jaar"

20-10-2014 13:02
1

Wout Brama keerde zondagmiddag terug op de Nederlandse voetbalvelden. De middenvelder hoorde een dag voor de wedstrijd van PEC Zwolle tegen Go Ahead Eagles dat hij deel uitmaakte van de selectie van trainer Ron Jans.

Brama luisterde zijn debuut bijna op met een treffer in de IJsselderby, maar dat bleek net iets teveel van het goede. "Dat zou wat geweest zijn ja, want je merkt wel dat dit een echte derby was. Veel meer dan Twente-Heracles. Die wedstrijd leeft vooral bij Heracles, maar deze derby maakt in beide kampen ongelooflijk veel los. Het was ook een mooi potje, waarin het op en neer ging. En dan ben je als invaller snel kapot. Maar het ging wel lekker, ja."

In gesprek met TC/Tubantia erkent Brama dat hij niet verwacht had dat hij nu al bij de wedstrijdselectie zou zitten. "Ik lag zaterdagavond in bad toen trainer Ron Jans me belde. Jesper Drost was geblesseerd afgevallen en dus was er een plekje in de selectie vrij. Ik had hem daarvoor ook al gezegd dat ik er klaar voor was."

De 28-jarige Brama is in ieder geval weer blij dat hij op het veld staat, al is het niet meer in het rood van FC Twente. "Dat was voor mij ook wel even wennen na zestien jaar. Aan de andere kant: het is maar een shirt hè."