Ajax mag sprankje hoop putten uit zuur gelijkspel voor talenten in Barcelona
A1 van Amsterdammers geven voorsprong uit handen

Ajax mag sprankje hoop putten uit zuur gelijkspel voor talenten in Barcelona

21-10-2014 18:07
8

De A-junioren van Ajax zijn er dinsdagmiddag bijna in geslaagd het goede voorbeeld te geven in de aanloop naar het Champions League-treffen tussen het 'grote' Ajax en FC Barcelona in Camp Nou. De Amsterdammers speelden in het Catalaanse Mini Estadi met 2-2 gelijk.

Onder toeziend oog van onder meer Johan Cruijff, Edwin van der Sar, Wim Jonk en Marc Overmars kwamen de jonge Ajacieden geweldig uit de startblokken en dat resulteerde al na drie minuten in de openingstreffer van Adham El Idrissi. Ajax bleef ook in het vervolg beter en kreeg legio kansen. Daarvan ging er één in: Damian van Bruggen benutte een penalty, nadat Robert Muric in de zestien onderuit was gekegeld.

Wedden

Meer odds

Een rode kaart voor middenvelder Nathan Leyder deed het duel in de tweede helft echter volledig kantelen. Met treffers in de 73e en 79e minuut trok Barcelona de stand gelijk. Door het punt staat Ajax A1 op vijf punten en gelijk met de Catalanen in de poulefase van de Youth League. APOEL Nicosia en Paris Saint-Germain komen later nog in actie.