Hiddink roept op tot eensgezindheid: De start is teleurstellend, ja
"Welke zaken precies veranderen zal de komende interlandperiode wel duidelijk worden"

Hiddink roept op tot eensgezindheid: "De start is teleurstellend, ja"

21-10-2014 18:25
2

Guus Hiddink kijkt vol optimisme uit naar de komende periode met Oranje. De bondscoach overleefde dinsdag een evaluatiegesprek met de KNVB na het zwakke begin van zijn tweede ambtstermijn.

"Dat de start van de kwalificatiereeks teleurstellend is, spreekt voor zich. Het belangrijkste is dat we ons nu eensgezind focussen op de kwalificatiewedstrijden die er nog voor ons liggen. Welke zaken precies veranderen zal de komende interlandperiode wel duidelijk worden, daar ga ik nu nog niet op vooruitlopen", laat de 67-jarige trainer weten in een persbericht.

In zijn tweede termijn als bondscoach is Hiddink tot dusver nog weinig succesvol. Oranje verloor na het WK in Brazilië (derde) drie van de vier interlands onder leiding van de voetbalveteraan uit de Achterhoek. Na de tweede nederlaag in de EK-kwalificatiegroep, vorige maandag tegen IJsland (2-0), kondigde Van Oostveen een snelle en scherpe evaluatie met Hiddink aan, die dinsdag dus in goede harmonie werd afgesloten.

Het Nederlands elftal speelt op zondag 16 november de volgende EK-kwalificatiewedstrijd, thuis tegen Letland. Eerder die week, op woensdag 12 november, oefent Oranje tegen Mexico.