Ajax moet vrezen voor vertrek De Boer: Dat zal, denk ik, na dit seizoen gebeuren
"Hij heeft nationaal alles bewezen wat er te bewijzen valt"

Ajax moet vrezen voor vertrek De Boer: "Dat zal, denk ik, na dit seizoen gebeuren"

23-10-2014 08:39
72

Frank de Boer heeft meerdere keren uitgesproken dat hij best de tien jaar vol zou willen maken bij Ajax. Het is echter maar de vraag of hij daar nu nog steeds zo over denkt. De trainer begint elk seizoen weer helemaal op nul en dat moet voor flink wat frustraties zorgen.

De Boer debuteerde in 2010 met een razend knappe 0-2 zege op AC Milan. Hij deed dat met Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Urby Emanuelson, Eyong Enoh, Christian Eriksen, Demy de Zeeuw, Luis Suárez, Siem de Jong en Miralem Sulejmani. 

Een snelle blik leert dat geen van de spelers nu nog in Amsterdam speelt. En dat zorgt ervoor dat overwinteren in de Champions League bijna een utopie aan het worden is. "Zijn grote frustratie is dat al die clubs waartegen hij speelt hun selectie evalueren, verbeteren of in stand houden. Hij moet elke keer opnieuw beginnen. Elke keer weer. Dat is frustrerend voor een coach", zegt Bert van Marwijk.

Ajax is er geregeld dichtbij, maar De Boer moest dinsdag ook concluderen dat het verschil met de absolute top zeker niet kleiner is geworden. De vraag is of de trainer na dit seizoen nog wel zin heeft om het nóg maar een keer te proberen. Van Marwijk vindt in elk geval dat De Boer klaar is voor een stap hogerop, een mening die Youri Mulder deelt.

"Absoluut", stelt de analist op de website van de NOS. "Hij heeft nationaal alles bewezen wat er te bewijzen valt. Ik denk dat Frank de Boer ook van zichzelf denkt dat hij een coach is om internationaal prijzen te pakken. Dat moet zijn volgende stap zijn. Dat zal, denk ik, na dit seizoen gebeuren."

Het is wachten op een club waar De Boer echt een bijdrage kan leveren aan de opbouw van een team, waar ook perspectief op Europees succes is. Zoals Tottenham Hotspur afgelopen zomer zo'n kans was. Het moet raar lopen wil zich volgend jaar niet weer zo'n mogelijkheid voordoen.