Wil er meteen aan toevoegen dat ik ook in de Eredivisie nog volop kan leren, hoor
"Bij mij kookt mijn vader dagelijks een gezonde maaltijd"

"Wil er meteen aan toevoegen dat ik ook in de Eredivisie nog volop kan leren, hoor"

23-10-2014 09:22
2

Voor de jonge ploeg van Feyenoord zijn de Europese wedstrijden een uitstekende leerschool. Dat vindt ook John de Wolf, die verwacht dat een talent als Terence Kongolo nu nog sneller stappen vooruit kan zetten.

Volgens De Wolf, zelf ook voormalig centrumverdediger van Feyenoord, is spelen in Europees verband heel anders dan spelen in de Eredivisie. "Je krijgt te maken met onbekende tegenstanders, met andere gewoonten, het reizen naar andere landen en de aparte voorbereiding op dergelijke wedstrijden. Het is zo leerzaam om dat allemaal mee te maken", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Zelf was het anders voor De Wolf, die met Sparta en FC Groningen ook al Europees had gespeeld. "Die Europese bagage nam ik toch maar mee toen ik naar Feyenoord ging. Terence Kongolo is jong, maar heeft al een WK meegemaakt en weet nu hoe het spelen van een reeks Europese duels voelt", aldus de ex-clubheld.

Kongolo is het met de woorden van één van zijn voorgangers eens. Tegen Standard Luik speelde hij al tegen twee snelle spitsen, iets dat hij anders nauwelijks meemaakt. En tegen Rijeka treft hij Andrej Kramaric, spits van de Kroatische nationale ploeg. "Een sterke gozer, maar het leerproces zit hem niet alleen in een bepaalde tegenstander.

"We werken nu een programma af met midweekse wedstrijden. Ons is op het hart gedrukt om veel te rusten en heel gezond te eten. De club houdt dat ook scherp in de gaten. Bij mij kookt mijn vader dagelijks een gezonde maaltijd", aldus Kongolo. "Het is gewoon anders", concludeert hij. "Als er iets niet goed gaat, wordt dat in Europa sneller afgestraft. "Al wil ik er meteen aan toevoegen dat ik ook in de Eredivisie nog volop kan leren, hoor."