Enrique bevestigt groot moment: Suarez gaat debuteren tegen Real Madrid
"Hoeveel? Dat kan ik nog niet zeggen"

Enrique bevestigt groot moment: "Suarez gaat debuteren tegen Real Madrid"

24-10-2014 14:17

Luis Suarez gaat zaterdag zijn officiële debuut voor FC Barcelona maken. Trainer Luis Enrique bevestigt vrijdag dat hij de Uruguayaan sowieso speelminuten gaat geven.

Suarez mag vanaf zaterdag eindelijk voor Barcelona in actie komen en Enrique grijpt dat direct aan om de peperdure zomeraanwinst te laten debuteren. Onduidelijk is echter nog of er een basisplaats in het verschiet ligt. "Hij gaat zeker minuten maken", aldus de coach. "Hoeveel? Dat kan ik nog niet zeggen."

"Het is een groot moment voor Luis, dat hij eindelijk mee mag doen en minuten mag maken", vervolgt Enrique, die geen idee heeft hoe zijn aanvaller met de terugkeer zal omgaan. "Elk geval is totaal anders. Het hangt sterk van de persoonlijkheid van de speler af."

De verwachting is dat Suarez zaterdag nog wel op de bank begint. Zelf wil hij echter gewoon spelen. "Van rust word ik in elk geval niet beter. Steker, ik zou doodgaan als ik op de bank zit omdat ik rust nodig heb", zei hij eerder op de dag. Sergio Busquets is ook weer inzetbaar.