'Toekomst Lampard zorgt voor ruis op de lijn tussen City en Amerikaans filiaal'
Lampard kan langer op huurbasis in Engeland blijven

'Toekomst Lampard zorgt voor ruis op de lijn tussen City en Amerikaans filiaal'

24-10-2014 15:07

Frank Lampard kan langer bij Manchester City blijven, mits zijn club New York City FC ervoor kiest om ter voorbereiding op het Amerikaanse voetbalseizoen een trainingskamp in Engeland te beleggen.

De 36-jarige middenvelder stapte deze zomer over van Chelsea naar New York City FC, maar werd direct uitgeleend aan Manchester City. Lamps is met vier doelpunten vrij snel belangrijk geworden voor de Citizens en naar verluidt wil de club van trainer Manuel Pellegrini hem langer behouden. Lampard zou in eerste instantie 'ergens in het nieuwe jaar' de Atlantische Oceaan oversteken, meldt de Daily Mail.

Wedden

Meer odds

In Amerika zijn ze daar niet zo blij mee, want New York zit met smart te wachten op Lampard. De enige oplossing die beide clubs tevreden zou stellen, is dat New York City het trainingscomplex van Manchester City gaat gebruiken tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen in januari of februari. Op deze manier kan Lampard zijn nieuwe ploeggenoten leren kennen en tijd met ze doorbrengen, terwijl hij nog steeds voor de Engelsen kan spelen.

In Amerika zijn ze inmiddels al druk bezig met de marketing aangaande de komst van Lampard en hopen ze dat hij zo snel mogelijk aansluit. De international van Engeland bemoeit zich er niet mee en laat de beslissing over aan zijn twee clubs. New York City FC is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen honkbalclub New York Yankees en Manchester City.