Zorgen nemen alsmaar toe voor Plet en Overtoom, Westerlo nadert Anderlecht
Nederlanders strijden tegen degradatie

25-10-2014 22:20

Westerlo blijft het verrassend goed doen in de Belgische Jupiler Pro League. De door de Nederlander Dennis van Wijk getrainde club was zaterdag te sterk voor Kortrijk. Het duel in Het Kuipje eindigde in 2-1 voor de thuisploeg.

Kenneth Schuermand zette Westerlo voor rust op 1-0. Teddy Chevalier (ex-RKC) bracht Kortrijk na een uur spelen op gelijke hoogte, maar via Raphael Lecomte kwam de thuisploeg andermaal op voorsprong. Die werd niet meer weggegeven door Westerlo, waar Mitch Apau en Sherjill MacDonald zo'n twintig minuten voor tijd werden gewisseld. Bij Kortrijk bleef Robert Klaasen op de bank.

Westerlo klimt dankzij de zege naar de derde plek op de ranglijst, met drie punten achterstand op koploper Anderlecht, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

In de onderste regionen van de Jupiler Pro League leed Zulte Waregem opnieuw een pijnlijke nederlaag. De hekkensluiter ging op eigen veld met 2-1 onderuit tegen directe concurrent Cercle Brugge. Theo Bongonda zette Zulte nog wel op voorsprong, maar twee doelpunten van Junior Kabananga bezorgden de thuisploeg alsnog de nederlaag.

Glynor Plet en Willie Overtoom kwamen na een uur spelen in het veld bij Zulte, maar ook zij konden het tij niet keren. Zulte, vorig jaar nog tweede in de competitie, heeft zes punten uit elf duels.