Pechvogel geniet: Wat spelers als Messi en Neymar laten zien is indrukwekkend
Oud-Ajacied wacht op kans

Pechvogel geniet: "Wat spelers als Messi en Neymar laten zien is indrukwekkend"

26-10-2014 09:12
3

Thomas Vermaelen maakte in de zomer de verrassende overstap van Arsenal naar Barcelona. Door blessureleed wacht de Belgische verdediger nog altijd op zijn eerste officiële minuten in het shirt van de Catalaanse club. Ondanks zijn gebrek aan speeltijd geniet hij volop van zijn aanwezigheid bij de Europese topclub.

"De spelstijl is niet volledig nieuw voor mij want ook mijn vorige clubs speelden een soort van tikitaka-voetbal. Maar wat spelers als Messi en Neymar hier tonen is indrukwekkend. Vooral hun inzet is ongelofelijk", aldus Vermaelen tegenover Sporza.

De Belg moest recent wederom afhaken tijdens de groepstraining waardoor een debuut nog langer op zich zal laten wachten. Ondanks alles blijft Vermaelen met vertrouwen vooruit kijken. "Het is een heerlijk gevoel dat Barcelona interesse toonde in mij. Het is een club waar iedereen voor wil spelen. Luis Enrique is een trainer die vaak wisselt, dus mijn kans komt nog. Enkel Messi mag elke minuut spelen."

De 28-jarige Vermaelen kon het voorgaande seizoen bij Arsenal niet rekenen op een vaste basisplaats. Hij kwam slechts tot veertien wedstrijden waarvan hij zeven keer in de basis mocht starten. In 2009 maakte hij de overstap van Ajax naar de Engelse Premier League.