De Boer geeft aanvoerder toch vertrouwen: Ik vind hem gewoon de beste
"Als Niklas blijft, dan zal hij waarschijnlijk spelen ook"

De Boer geeft aanvoerder toch vertrouwen: "Ik vind hem gewoon de beste"

31-10-2014 13:30

Niet alleen voorin, ook achterin moet Frank de Boer knopen doorhakken. De trainer van Ajax koos er afgelopen week voor om Niklas Moisander tweemaal te passeren, maar voor het duel met FC Dordrecht keert de aanvoerder weer terug in het elftal.

Moisander zat tegen Go Ahead Eagles op de bank, omdat De Boer Stefano Denswil eens aan het werk wilde zien, ook met het oog op een eventueel winters vertrek van de Fin. Dat betekent echter niet dat de captain reserve blijft. 

"Op dit moment vind ik Niklas nog gewoon de beste op zijn positie", aldus de trainer op de persconferentie van vrijdag. "Als Niklas blijft, dan zal hij waarschijnlijk spelen ook." Het is echter de vraag wanneer duidelijk wordt of Moisander blijft. Hij is in het bezit van een aflopend contract en Marc Overmars zei afgelopen week nog dat de verdediger 'in principe' vertrekt.

Cillessen
Jasper Cillessen werkt intussen hard aan het oplossen van zijn penaltytrauma. Afgelopen week werd de keeper nog getrakteerd op een pijnlijke strafschop van Anwar El Ghazi. "Jasper heeft met Van der Sar over de penalty's gesproken", onthulde De Boer. "Hij werkt er hard aan, uit eigen keuze."