We vragen ons met zijn allen nog een beetje af wat we waard zijn
PEC terug naar de Kuip: "We zullen het zeker niet zo slecht doen als vorig seizoen"

"We vragen ons met zijn allen nog een beetje af wat we waard zijn"

31-10-2014 14:09

PEC Zwolle reist zaterdag voor het eerst sinds de bekerfinale weer af naar De Kuip. De ploeg van Ron Jans bewaart dus goede herinneringen aan het stadion, maar ook mindere. Vorig seizoen werd er immers nog kansloos met 3-0 van Feyenoord verloren.

Die nederlaag heeft bij Jans niet tot 'kuipvrees' geleid, wel is er 'kuipbewondering'. De trainer van PEC rekent erop dat Feyenoord zijn ploeg onder druk wil zetten. "We zullen het zeker niet zo slecht doen als vorig seizoen, toen we kansloos verloren", zegt hij tegen De Stentor.

Jans ziet het duel als een mooie gelegenheid om te laten zien waartoe de huidige nummer vier van de ranglijst in staat is. "We vragen ons met zijn allen nog een beetje af wat we waard zijn. Nou, dat kun je in zo'n wedstrijd mooi bewijzen", aldus de oefenmeester, die vasthoudt aan zijn defensie van woensdag tegen HHC (6-1).

Dat betekent dat Trent Sainsbury de voorkeur krijgt boven Joost Broerse. Ryan Thomas start weer in de basis en Mustafa Saymak keert na een blessureperiode terug in de selectie. Wout Brama is hersteld van een bovenbeenblessure, maar hij moet eerst ritme opdoen bij de beloften.