Schreuder ziet heel sterke spitsen: Dat biedt perspectief voor een open wedstrijd
Tukkers nemen het op tegen sc Heerenveen

Schreuder ziet heel sterke spitsen: "Dat biedt perspectief voor een open wedstrijd"

31-10-2014 14:59

Drie dagen na de bekerwinst op Go Ahead Eagles staat voor FC Twente de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma. Alfred Schreuder, trainer van de Tukkers, beseft dat hij met zijn ploeg wat recht heeft te zetten na de zeperd van vorige week bij Excelsior (2-1 nederlaag).

Over het bereiken van de volgende ronde in de KNVB beker is Schreuder tevreden. "Op het moment dat het nog 0-0 staat in een bekerwedstrijd en de tegenstander met tien man speelt, zakt zij massaal in en gaat zij alleen nog maar tegenhouden. Een tegendoelpunt betekent immers niet alleen verlies, maar met een man minder ook vrijwel altijd directe uitschakeling", zegt hij op de officiële clubsite. "Vergeet niet dat Eagles een sterke ploeg is en dit seizoen voor de beker won van Feyenoord en onlangs PEC Zwolle versloeg."

Wedden

Meer odds

Zaterdag wacht sc Heerenveen. "Heerenveen heeft een goed middenveld en heel sterke spitsen. Zij komen naar Enschede met de intentie om te voetballen, dat biedt perspectief voor een mooie open wedstrijd", vervolgt hij. "Het is belangrijk dat we dezelfde instelling en concentratie tonen als woensdag. Het is voor een voetballer fijn om direct al weer in actie te komen. We spelen deze week drie wedstrijden en dat is iets wat elke voetballer graag wil. We hebben wat recht te zetten na de wedstrijd tegen Excelsior."

Bij FC Twente keert Andreas Bjelland zeer waarschijnlijk terug in de wedstrijdselectie. De verdediger viel voor het duel met Excelsior uit en startte dinsdag een individueel trainingsprogramma. Vrijdag trainde hij weer met de selectie mee. "Wanneer hij geen reactie krijgt, zit hij bij de selectie", aldus Schreuder.