Cambuur niet in de war: We zijn fantastisch begonnen, dan is dit heel normaal
"Een prachtige uitdaging en een mooie kans om te laten zien dat we volwassen genoeg zijn"

Cambuur niet in de war: "We zijn fantastisch begonnen, dan is dit heel normaal"

31-10-2014 15:13
5

Bij SC Cambuur ziet men de komende uitwedstrijd tegen Willem II als een ideale kans om te laten zien dat de ploeg gegroeid is. Na een fantastische start kreeg de ploeg van Henk de Jong geen beloning voor het harde werken tegen Feyenoord. Woensdag volgde een dramatische vertoning tegen de amateurs van Scheveningen, dat pas in de verlenging werd geklopt.

In Leeuwarden zorgt dat echter niet voor paniek. "Het is heel normaal", vindt De Jong. "We zijn fantastisch begonnen en dan kom je in een fase waarin alles even iets minder makkelijk gaat. Daar moeten we niet van in de war raken, maar gewoon bij onszelf en ons eigen spel blijven. Hier worden we alleen maar sterker van."

De oefenmeester richt zijn blik vervolgens op het duel van zondag in Tilburg. "Dat is voor ons een prachtige uitdaging en een mooie kans om te laten zien dat we volwassen genoeg zijn om in zo’n lastige uitwedstrijd punten te pakken. Willem II heeft een prima ploeg met veel snelheid op de vleugels en slimme middenvelders. Ze zijn uitstekend aan het seizoen begonnen, heel knap. Maar zoals altijd liggen er ook zondag wel degelijk kansen voor ons."

De Jong kan zondag nog niet beschikken over Dejan Meleg, Marlon Pereira en Damiano Schet, die nog zo'n twee weken uit de roulatie zijn. Daartegenover staat dat Daniël de Ridder en Wout Droste, die sinds augustus uit de roulatie was, wel weer nagenoeg fit zijn. "We wachten morgen de laatste training af om te kijken of ze kunnen spelen", besluit de trainer.