De Boer denkt er anders over dan broer Ronald: 'Ik zou niet weten waarom'
Ajax-trainer denkt dat Hiddink aan moet blijven als bondscoach

De Boer denkt er anders over dan broer Ronald: 'Ik zou niet weten waarom'

21-11-2014 15:20
2

In tegenstelling tot zijn broer Ronald vindt Frank de Boer niet dat Guus Hiddink moet stoppen als bondscoach van het Nederlands elftal. De Ajax-trainer zou niet weten waarom de Varssevelder dat zou moeten doen.

Dat er flinke kritiek is op Hiddink, vindt De Boer overigens volkomen logisch. "Dat is hetzelfde als je bij Ajax coach bent, dan zijn er bepaalde verwachtingen. Oranje heeft zich de laatste jaren heel makkelijk gekwalificeerd voor de EK's en WK's. Als je dan ineens een paar wedstrijden verliest, dan komt er kritiek", aldus De Boer vrijdag na een vraag van de NOS op het wekelijkse perspraatje.

"En als er kritiek komt, is de coach of bondscoach de eerste die dat krijgt. Dat vind ik helemaal niet zo raar. Het geeft druk, maar daar hebben ze goed op geantwoord", doelt De Boer op de 6-0 zege op Letland. "Ik zou niet weten waarom hij niet zou moeten doorgaan. De spelers staan volgens mij nog achter hem."

Met zijn uitspraken toont Frank aan dat hij er anders instaat dan zijn broer Ronald, die de afgelopen weken meermaals om het ontslag van Hiddink riep. "Hij is inderdaad één van de analisten", aldus De Boer, die benadrukte dat hij niet altijd dezelfde opvattingen heeft als zijn broer Ronald. "Gelukkig niet."