'Toptalent Ødegaard stelt Ajax voor de kerst op de hoogte van toekomstplannen'
Noorse spelmaker bijna zestien

'Toptalent Ødegaard stelt Ajax voor de kerst op de hoogte van toekomstplannen'

23-11-2014 17:58
9

Martin Ødegaard beslist op korte termijn waar hij volgend jaar zijn wedstrijden gaat spelen. Het Noorse supertalent hakt volgens de Daily Mirror nog voor de kerst de knoop door.

De vijftienjarige Ødegaard staat op het verlanglijstje van alle Europese topclubs en ook Ajax heeft nog stiekeme hoop op de spelmaker van Strømsgodset IF. In Engeland wordt gemeld dat hij op 17 december zijn definitieve besluit naar buiten brengt. Ødegaard viert dan zijn zestiende verjaardag en mag pas dan officieel een profcontract tekenen.

Het is nog onduidelijk voor welke club Ødegaard gaat kiezen. De naam van Real Madrid gonst steeds harder door de wandelgangen, maar ook Borussia Dortmund, Bayern München, Manchester United en Liverpool hebben goede papieren.

Ondanks een goed woordje van de Noorse bondscoach, lijkt Ajax geen serieuze kans te maken. Wim Jonk bracht onlangs wel een bezoek aan Ødegaard en zijn familie. In tegenstelling tot de Europese topclubs komt de jongste international van Noorwegen in Amsterdam wel in aanmerking voor een plek in de A-selectie.